Mikä siinä oikein on, että maanantai kuulostaa jo sanana aivan erityisen apaattiselta ja ankealta? :D Onneksi näitä harmaanankeita maanantaipäiviä voi aina koettaa piristää tekemällä jotain vähän fiinimpää ruokaa. Tänään sitten tällaista. Omaan makuuni parmesaani olisi saanut maistua tässä enemmänkin - ehkä ensi kerralla voisi säätää parmesaanin osuutta suuremmaksi. Broiskun lisäksi tein salaattia sekä yrttiriisiä, johon otin osviittaa Ruokamaailmasta. Kokkailuvaiheessa ymmärsin, että ruuasta oli tulossa kokonaisuudessaan turhan kuivaa, joten väänsin sitten vielä chilimajoneesia kaiken kukkuraksi. Melkoinen makujen sekamelska siis, mutta oli kyllä hurjan hyvää!

1928366.jpg

Parmesaanikana
2 broilerin fileepihviä
3/4 dl korppujauhoja
3/4 dl parmesaaniraastetta
persiljaa, valkosipulijauhetta, suolaa, pippuria
1 kananmuna

Sekoita korppujauhot, parmesaaniraaste ja mausteet keskenään. Riko kananmuna erilliselle lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyörittele broilerinfileet ensin kananmunassa ja sitten parmesaaniseoksessa. Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi molemmilta puolilta.

Yrttiriisi
2 rkl öljyä
1,5 dl jasmiini- tai basmatiriisiä
3 dl kasvislientä
1/2 dl kahta tuoretta yrttiä (minulla sattui olemaan kotona persiljaa ja oreganoa, laitoin niitä)

Kuumenna öljy pannulla. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi. Sekoita ja keitä hiljalleen kannen alla 10-12 min. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisien olla kattilassa pari minuuttia. Lisää silputut yrtit ja tarjoile heti ruoan lisäkkeenä.

1928358.jpg