Limettisei
2 x 100 g (1/2 pkt) pakasteseitä
2 rkl vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa, ripaus pippuria
1 limetin raastettu kuori
1 muna
voita (ja öljyä) paistamiseen
Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhoihin suola, pippuri sekä limetinkuoriraaste. Riko toiselle lautaselle kananmuna. Pyöritä jäiset seipalat joka puolelta ensin munassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Kuumenna pannulla keskilämmöllä voita tai voi-öljyseosta, kunnes voin muodostama vaahto on laskenut. Lisää sitten pannuun seipalat. Kypsennä jäisiä kalapaloja miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia molemmilta puolilta.
Kukkakaalimuusi
kukkakaalia
voita
kermaa
muskottipähkinää
Paloittele kukkakaali ja keitä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta kaali. Lisää joukkoon voita ja kermaa. Mausta muskottipähkinällä.
p.s.
Sain Tarulta seuraavanlaisen tunnustuksen:
Minä kiitän ja niian, tällainen lämmittää aina mieltä :) haluaisin antaa tunnustuksen eteenpäin esimerkiksi linkkilistaltani löytyville blogeille + monelle muulle joita blogilistan kautta tilaan, mutta ainoastaan neljää en halua valita. Karvisen saa kuitenkin ottaa tästä mukaan, mikäli haluaa.
Kommentit