Ainesten määrät puolitettu ja broileri vaihtui nyt kalkkunaan, tässä resepti kuten itse tein:
Feta-kalkkunakebakot
400 g kalkkunan jauhelihaa
1/2 prk kermaviiliä
1/2 dl korppujauhoja
1 pkt Feta snackseja (minulla makuna aurinkokuivattu tomaatti)
2 valkosipulinkynttä
suolaa, paprikajauhetta, currya, viispippuriseosta, valkopippuria
Laita korppujauhot turpoamaan kermaviilin kanssa kulhoon. Lisää haarukalla hienonnettu feta (myös fetojen öljymarinadia). Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa hetki.
Muotoile taikinasta kebakoita, ja työnnä lopuksi grillitikku keskelle. Paista kebakot uunissa 200 asteessa kypsiksi, n. 20 minuuttia (broilerin- ja kalkkunanliha jää päältä vaaleaksi).
Rosmariini-valkosipuliperunat
perunoita syöjien mukaan
tuoretta rosmariinia
valkosipulinkynsiä
suolaa
oliiviöljyä
Pese perunat ja pilko ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa reilu loraus oliiviöljyä, sekoita joukkoon saksittuja rosmariininneulasia, murskattuja valkosipulinkynsiä sekä suolaa. Laita perunat uunivuokaan ja sekoita öljyseos huolellisesti joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kullankeltaisia.
Kommentit