Joskus viime vuoden puolella tein aivan ihania feta-broilerikebakoita, ja tässä eräs päivä alkoi sitten tehdä niitä mieli. Reseptin muistin ryövänneeni jostain ruokablogista, ja pengoinpa sitten peräti kolme blogia aivan perusteellisesti läpi, ennen kuin sytytti: Riikan ruokaohjeistahan se oli. Tykkään tästä reseptistä, simppeleistä aineksista syntyy tosi maukkaita ja mureita kebakoita. Puolesta taikinamassasta pyörittelin kebakoita ja puolesta pyöryköitä. Lisukkeeksi tein rosmariinilla ja valkosipulilla maustettuja lohkoperunoita sekä salaattia, dippeinä curry-kermaviiliä ja sweet chili-soosia.

1901438.jpg

Ainesten määrät puolitettu ja broileri vaihtui nyt kalkkunaan, tässä resepti kuten itse tein:

Feta-kalkkunakebakot
400 g kalkkunan jauhelihaa
1/2 prk kermaviiliä
1/2 dl korppujauhoja
1 pkt Feta snackseja (minulla makuna aurinkokuivattu tomaatti)
2 valkosipulinkynttä
suolaa, paprikajauhetta, currya, viispippuriseosta, valkopippuria

Laita korppujauhot turpoamaan kermaviilin kanssa kulhoon. Lisää haarukalla hienonnettu feta (myös fetojen öljymarinadia). Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa hetki.

Muotoile taikinasta kebakoita, ja työnnä lopuksi grillitikku keskelle. Paista kebakot uunissa 200 asteessa kypsiksi, n. 20 minuuttia (broilerin- ja kalkkunanliha jää päältä vaaleaksi).

Rosmariini-valkosipuliperunat
perunoita syöjien mukaan
tuoretta rosmariinia
valkosipulinkynsiä
suolaa
oliiviöljyä

Pese perunat ja pilko ne lohkoiksi. Sekoita kulhossa reilu loraus oliiviöljyä, sekoita joukkoon saksittuja rosmariininneulasia, murskattuja valkosipulinkynsiä sekä suolaa. Laita perunat uunivuokaan ja sekoita öljyseos huolellisesti joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kullankeltaisia.