Tämän viimeviikkoisen ruuan lähtökohtana oli vajaa ruukullinen tuoretta basilikaa, joka piti saada käytettyä pikapikaa, jottei ehtisi nahjistua käyttökelvottomaksi. Pirkan reseptihausta löytyi sitten tämänmoinen ruoka, joka olikin mukavan kesäinen yhdistelmä tomaatteja, kesäkurpitsaa ja basilikaa.

1782110.jpg

500 g valkosipuliperunoita

5 tomaattia

1 kesäkurpitsa

silputtua tuoretta basilikaa

1 dl emmentaljuustoraastetta

3 rkl parmesanjuustoraastetta

tuoreita basilikanlehtiä

3 rkl oliiviöljyä

suolaa, pippuria

 

Leikkaa tomaatit ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Lado kumpiakin vuorotellen perunaviipaleiden kanssa limittäin laakeaan reunalliseen uunivuokaan, joka on voideltu oliiviöljyllä. Ripottele suola, pippuri ja basilikasilppu ainesten päälle ja väliin tasaisesti. Ripottele juustoraasteet vuoan päälle. Valele oliiviöljyä ainesten päälle ohuena nauhana. Kypsennä vuokaa uunissa alatasolla n. 45 minuuttia kunnes perunat ja kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai esimerkiksi grillatun broilerin lisäkkeenä.

 


Edit: sain Julielta tällaisen tunnustuksen - iso kiitos!! En nyt taida laittaa korttia eteenpäin, enemmän kuin viisi blogia sen nimittäin ansaitsisi.

 

1799467.jpg