Joskus alkuvuodesta addiktoiduttiin pahemman kerran erääseen kiinalaiseen ravintolaan, jossa on niin törkyhalvat takeaway-hinnat, että vähemmästäkin nuppi sekoaa :) Nyt kun ei kuitenkaan olla ravintolaruokailua harrastettu varmaan muutamaan kuukauteen, niin ajattelin kokeilla tehdä itse jotain pientä kivaa. Kanaa kung po on yksi kestosuosikkini kiinalaisista, ja reseptejä tuohon ruokaan löytyi netistä ihan mukavasti. Niistä päädyin kaikista yksinkertaisimman kuuloiseen eli tähän, kanan vaihdoin nyt vaan tofuun. Ei mulla kyllä ole minkäänlaista käsitystä siitä, että kuinka autenttista kung pota tämä on, mutta hyvää kyllä oli :D Ja ensimmäistä kertaa edes yritin mitään kiinalaishenkistä ruokaa tehdä, tästä on hyvä jatkaa.

 

1802101.jpg

 

400 g maustamatonta tofua
1-2 punaista chilipalkoa
0.5 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
100g cashewpähkinöitä
3rkl öljyä

Marinadi:
1 rkl munanvalkuaista
ripaus suolaa
2 tl soijakastiketta
1 tl maissijauhoja

Kastike:
6 rkl vettä
2 tl maissijauhoja
2 tl valkoviinietikkaa
3 tl soijakastiketta
2-3 tl makeaa chilikastiketta
1 tl aromisuolaa

(koristeluun paahdettuja maapähkinöitä)

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää joukkoon kuutioitu tofu. Pyöräytä kuutiot marinadissa ja anna tekeytyä puolisen tuntia. (minä annoin marinoitua ihan yön yli.)

Valmista kastike sekoittamalla kastikkeen ainekset yhteen.

Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja leikkaa kevätsipulit ohuiksi vinoiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy wokkipannussa. Pane kuumalle pannulle chilisuikaleet ja sekoita. Lisää muut mausteet sekoittaen. Lisää marinoidut tofukuutiot ja sekoita noin minuutin ajan. Lisää cashewpähkinät ja viipaloitu kevätsipuli ja jatka sekoittamista vielä minuutti. Lisää lopuksi kastike, sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Koristele ruoka paahdetuilla maapähkinöillä (jätin välistä) ja tarjoa jasmiiniriisin kera.