Olen tässä muutaman viikon ajan jemmaillut tällaista erittäin herkulta kuulostavaa reseptiä, ja odottanut sopivaa tilaisuutta sen kokeilemiseen. Tänään minulla olikin sitten mitä loistavin tekosyy kokkailla jotain vähemmän terveellistä, sillä eilen oli viimeinen työpäiväni - takana on neljän kuukauden työrupeama ja edessä kahden viikon loma! Tarvitseeko lasagnesta nyt erikseen edes mainita, että 'hyvää oli'? Mielestäni ei :D

1845555.jpg

Suluissa tekemäni muutokset:

9 tuorelasagnelevyä (minulla taisi mennä 12 kuivalasagnelevyä)
190 g pestoa
basilikaa
12 kirsikkatomaattia, halkaistuina (laitoin vajaan rasiallisen)
200 g mozzarella-juustoa, ohuina siivuina
1/2 l béchamel-kastiketta
50 g parmesaaniraastetta (ei ollut, käytin emmentalia)

Aseta lasagnelevyt öljytyn vuoan pohjalle. Kaada päälle kolmannes pestosta ja ripottele päälle basilikaa, tomaatteja ja mozzarellaa. Valuta päälle béchamel-kastiketta. Jatka kerroksittain kunnes kaikki ainekset on käytetty. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja béchamel-kastiketta. Sirottele juustoraaste pinnalle. Paista 30 minuuttia 180-asteisessa uunissa - minä paistoin reilut 30 minuuttia 200 asteessa koska käytin kuivalevyjä.


1845558.jpg