Ostamaani tuoretta rosmariinia jäi viime viikonloppuna reippaasti yli, mutta onneksi sille ei ollut vaikea keksiä jalostusideaa :) Aikamoisen ähkyn onnistuin itselleni hankkimaan näiden leipien avulla, tuoretta ja lämmintä leipää ei vaan pysty vastustamaan!

1769045.jpg

4 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

rosmariinia

oliiveja

suolaa

Kaada reilusti kädenlämpöinen vesi kulhoon. Lisää suola, sokeri ja hiiva. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta ohuita leipiä leivinpaperin päälle ja kohota vielä kertaalleen. Painele leipiin kuoppia sormenpäillä ja upota niihin puolitettuja oliiveja (minä käytin myös kirsikkatomaatteja).  Ripottele päälle rosmariininneulasia ja suolaa ja pirskota sitten päälle reilusti öljyä. Kypsennä 250 asteessa leipien koosta riippuen n. 7-10 min.