Olen nyt tykästynyt kehittelemään erinäisiä lisukkeita broilerille iänikuisen riisin, pastan ja perunan tilalle. Tämä resepti on Hesarin Kuukausiliitteestä ja kovasti minun mieleeni olikin - valkosipulia olisi tosin saanut vielä olla munakoison ja tomaatin mietoa makua terästämässä.

1838279.jpg

3/4 kg munakoisoa
merisuolaa
3 isoa sipulia
750 g tomaatteja
oliiviöljyä

Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja nosta lävikköön. Sirottele suolaa munakoisojen väliin ja anna niiden itkettyä puolen tunnin ajan. Huuhdo ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
Viipaloi sipulit ja tomaatit. Lado munakoiso, sipuli ja tomaatti voideltuun uunivuokaan. Levitä munakoisoviipaleita aliimmaiseksi ja myös päällimmäiseksi. Kaada päälle oliiviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.