Italianpata oli minulle pienenä suurensuurta herkkuruokaa. Äitini teki sen aina kaupan valmispata-aineksista, mutta näin isompana tuo ruoka ei ole ihan entiseen malliin maistunut. Julie oli taannoin kehitellyt ja hyväksi todennut italianpatareseptin, jota minäkin tuolloin vannoin kokeilevani. Tässäpä tätä nyt olisi; jauhelihan vaihdoin tietysti soijarouheeseen ja määriä muuntelin hieman, muutoin kaikki kunnia ohjeesta kuuluu Julielle, kiitos! :) Tämä on kiva perusruoka, vaikken valitettavasti vieläkään saa soijarouheesta tarpeeksi maistuvaa.

1819139.jpg

Tässä ohje niin kuin minä tein:

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl soijarouhetta

400g yrtti-tomaattimurskaa

400g valkosipuli-tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
n. 3 dl vettä
200 g pätkittyä spagettia / rakettispagettia
1 pss herne-maissi-paprikaa

suolaa, sokeria, oreganoa, mustapippuria, basilikaa, chilijauhetta, cayennepippuria


Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteita, esim. paprikajauhetta, pippuria, yrttejä. Lisää silputtu sipuli ja kuullota hetki mausteöljyssä. Sekoita joukkoon kuiva soijarouhe ja sen verran vettä, että soijarouhe kostuu. Paistele soijarouhetta kevyesti pannulla lisäilemällä vettä ja mausteita pikkuhiljaa, kunnes soijarouhe on turvonnut eikä ime enää nestettä itseensä. Lisää joukkoon tomaattimurska, pyree, liemikuutio ja mausteita. Hauduttele miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia. Lisää joukkoon vesi, pätkityt spagetit ja kasvisliemikuutio. Hauduta, kunnes spagetit ovat kypsiä. Lisää joukkoon herne-maissi-paprika ja hauduta vielä hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.