Pastan kanssa patonkia, tietty :) Näiden kanssa meinasi kyllä käydä köpelösti, kun tein noin viittäkymmentä muuta asiaa samanaikaisesti; kohosivat pellillä ollessaan liian kauan ja turposivat rumiksi pökkelöiksi, paistettaessa munakello päätti olla soimatta ollenkaan jne. Hyvää ja muhevaa kuitenkin tuli vastoinkäymisistä huolimatta!

1807684.jpg

1807808.jpg

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 tl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko (tai maun mukaan)
voiteluun maitoa/vettä

Sekoita kuivahiiva n. puoleen vehnäjauhoista ja lisää se lämpimään veteen. Laita lämpimään paikkaan, kunnes taikina kuplii. Murskaa valkosipulinkynnet ja silppua chili ja lisää kaikki loput aineet taikinaan. Vaivaa hyvin. Kohota taikinaa, kunnes se on kooltaan noin kaksinkertainen. Jaa neljään osaan, leivo niistä patongit ja laita pellille. Tee viiltoja pintaan. Kohota vielä leivinpaperin päällä liinan alla. Voitele maidolla. Paista 225 asteessa n. 20 min. Käännä patongit paistamisen loppuvaiheessa. Rapean kuoren saat, jos laitat uunin pohjalle astiaan vettä.