Pohja
2 dl vettä
1/3 tl suolaa
1/2 pussia kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
3 rkl ruokaöljyä
Tomaattikastike
n. 2,5 dl tomaatti-oliivipastakastiketta
2 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
pippurisekoitusta
Täyte
3 tomaattia
150g mozzarellaa (tätä saisi olla vaikka enemmänkin kyllä)
150 g mozzarella-emmentalraastetta
tuoretta basilikaa
Sekoita suola 42º veteen ja lisää hiiva. Lisää jauhot vähitellen sekoittaen taikinaa välillä. Lisää öljy vasta loppuvaiheessa ja sen jälkeen vielä vähän jauhoja kunnes taikina on mukavan kiinteä. Anna taikinan kohota liinan alla.
Kumoa tomaattikastiketta varten vajaa purkillinen pastakastiketta kattilaan. Lisää tomaattipyre ja murskatut valkosipulinkynnet ja anna kastikkeen porista hetki miedolla lämmöllä. Mausta pippurisekoituksella.
Painele pizzapohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä päälle tomaattikastike. Lisää viipaloidut tomaatit ja mozzarellat sekä silputtu basilika. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Minä heitin vielä päälle tuoretta basilikaa, koska se vaan on niin hyvää..
Kommentit