Ateriasuunnitelmat muuttuivat taas lennosta, kun mieleni alkoi yhtä-äkkiä halajamaan tällaista ruokaa. Resepti on Nyt-liitteestä repäisty ja nyt ensi kertaa minulla kokeilussa. Toverini Googlen avulla ilmeni, että samainen pasta onkin aikoinaan kiertänyt ruokablogissa jos toisessakin. Vähän jälkijunassa tullaan tämän villityksen tiimoilta, mutta toteanpahan vain että hyvää oli! Kastike oli samaan aikaan sekä täyteläinen että mukavan raikas. Niin tohkeissani tästä pastasta olin, että unohdin ihan tyystin heittää juustoraasteetkin päälle - huomiseen annokseen sitten..

 

 

3 broilerin rintafileetä (minulla 300 g broilerin fileesuikaleita)

1 sipuli

ripaus caynnepippuria

2 dl ruokakermaa

1 rkl kanafondia

½ rkl kurkumaa

3-4 murskattua valkosipulinkynttä

1-2 tl raastettua inkivääriä

2 rkl sitruunamehua

2 rkl hunajaa

2 dl maustamatonta jogurttia

raastettua parmesania tai pecorinoa

tuoreita yrttejä (laitoin basilikaa)

+ spagettia

 


Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki. Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella. Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan. Sekoita kastike spagetin joukkoon tai tarjoa kastike spagetin päällä. Ripottele päälle raastettua juustoa ja koristele annokset esim. tuoreella persiljalla tai basilikalla.