Viettelen tässä toista sairaspäivää kotona, mustikkakeittolinjalla mennään. Onneksi minulla oli kuitenkin bloggaamatta tämä sunnuntaina väännetty leipäasia, saanpahan aikaa kulumaan taas hieman eteenpäin :) Resepti on taas jälleen kerran Italian Food Forever -sivustolta. Tämä minun versio on tehty vähän sinnepäin, sillä mulla ei ole suurempaa käsitystä tämän "active dry yeastin" määrävastaavuuksista meikäläisten kuivahiivaan - lisäksi ohjeesta puuttui jauhon määrä kokonaan. Kaupasta olin tuonut yhden tölkin tomaatteja kahden sijaan, sen toisen olisi ihan ehdottomasti tarvinnut! Oli nimittäin turhan kuivan makuista yhdellä tehtynä. Tällaisenaan tämä leipä on ehkä vähän valjun makuista, mutta jonkun maukkaan keiton seuralaisena olisi varmasti oikein bueno!

Blogi hiljenee hetkeksi, sillä täytyy lähteä kokeilemaan, vieläkö tässä iässä jaksaa festaroida (silläkin uhalla että olen vielä kipeä..). Viikonloppuja!


1686712.jpg

1686722.jpg

Ihan tarkkoja määriä en muista, mutta jotakuinkin näin:

1/2 pss kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl vettä

2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
tuoretta basilikaa
valkosipulinkynsiä maun mukaan
oliiviöljyä
suolaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten +42-asteinen vesi. Sekoita huolellisesti ensin puuhaarukalla ja sitten käsilläsi. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kunnes taikina on tasaista. Laita taikina öljyttyyn kulhoon, peitä se kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, n. 1,5 tuntia.
Asettele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan tms. Valuta tomaateista ylimääräiset mehut pois siivilän avulla ja pilko tomaatit pienemmiksi. Levitä tomaatit leivän päälle, lisää sitten hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputut basilikanlehdet. Pirskota päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

1686713.jpg