perjantai, 4. heinäkuu 2008
Pizzaleipä
Blogi hiljenee hetkeksi, sillä täytyy lähteä kokeilemaan, vieläkö tässä iässä jaksaa festaroida (silläkin uhalla että olen vielä kipeä..). Viikonloppuja!
Ihan tarkkoja määriä en muista, mutta jotakuinkin näin:
1/2 pss kuivahiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
2 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
tuoretta basilikaa
valkosipulinkynsiä maun mukaan
oliiviöljyä
suolaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten +42-asteinen vesi. Sekoita huolellisesti ensin puuhaarukalla ja sitten käsilläsi. Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa kunnes taikina on tasaista. Laita taikina öljyttyyn kulhoon, peitä se kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi, n. 1,5 tuntia.
Asettele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan tms. Valuta tomaateista ylimääräiset mehut pois siivilän avulla ja pilko tomaatit pienemmiksi. Levitä tomaatit leivän päälle, lisää sitten hienonnetut valkosipulinkynnet ja silputut basilikanlehdet. Pirskota päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Kommentit