Vanhasta MeNaiset -lehdestä osui silmiin niin maukkaan kuuloinen sopparesepti, että sitähän piti päästä heti välittömästi kokeilemaan. Ja oli kuulkaas hyvää! Parasta mitä olen kikherneistä ikinä saanut aikaiseksi. Tämä soppa oli niin maistuvaa, että voin kyllä lämpimästi suositella kaikille, jotka vähänkään intialaisista mauista pitävät - ja muillekin :)


p.s. klassinen moka: arvatkaa, kuka alkoi sörkkiä piilolinssiä pois silmästä chilin käsittelyn jälkeen? Olin kyllä (huolellisesti) pessyt kädet, mutta ei nähtävästi riittänyt. Jestas se tekee kipiää! Olkaa te viisaampia!


1730861.jpg

1 pieni purjo
3 valkosipulinkynttä
1 prk (400 g/265 g) keitettyjä kikherneitä
2 rkl tomaattipyrettä
9 dl kasvislientä
1 mieto chilipalko
150 g pakastepinaattia
1 dl kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
2 tl juustokuminaa
tuoretta korianteria

Viipaloi purjo ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kattilassa muutama minuutti. Lisää joukkoon keitetyt, huuhdellut kikherneet ja tomaattipyre. Kaada kattilaan kasvisliemi ja anna keiton porista keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää sitten viipaloitu chili, sulatettu pinaatti ja kookosmaito. Anna kiehua viitisen minuuttia. Mausta sitruunamehulla, sokerilla ja juustokuminalla. Ripottele keiton päälle tuoretta korianteria.