Vähän aikaa sitten söin opiskelijaravintolassa ruokaa nimeltään intialainen jogurttilohi. Tykkäsin siitä niin paljon, että halusin kokeilla moista kotonakin. Suomenkielinen googlettaminen ei tuottanut tuloksia, mutta englanniksi reseptejä sentään löytyi, mm. täältä ja täältä. En usko, että ns. tavalliseen loheen voi ikinä kyllästyä, mutta jos joskus vaihtelua kaipaa, niin tässä ruuassa perinteinen uunilohi kohtaa astetta eksoottisemmat mausteet.

Tällä ohjeella tuosta jogurttikuorrutteesta tulee melko vahvasti maustettua - kannattaa laittaa mausteita varovasti, mikäli ei ole liiemmin intialaisiin makuihin tottunut.


1695889.jpg

500 g lohifileetä
2,3 dl turkkilaista jogurttia
1/2 rkl cayennea
1 tl korianteria
1 tl kuminaa
1/2 tl kurkumaa
1 rkl inkivääri-valkosipulitahnaa
1 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Sekoita jogurtti ja mausteet keskenään. Laita lohi uunivuokaan ja levitä jogurtti lohen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Me tätä syötiin perunamuusin ja salaatin kanssa.