Päätinpä sunnuntaipäivän ratoksi leipoa jotain pikkusuolaista. Sunnuntait on kyllä mukavia, kun ei ole kiire mihinkään, ja on aikaa tehdä kaikkea ns. 'ylimääräistä' (eli vaikka leipoa ja pelata lautapelejä :). Vähän kyllä kauhistuin kun nämä pikkupiiraset tulivat uunista, jotkut olivat nimittäin ikävästi hieman levinneet. Maistuivat kyllä hyviltä, ei siinä!

1626378.jpg

Minikasvispiiraat, n. 16 kpl

150g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl kylmää vettä

1 sipuli
1 paprika
n. 150 g pakasteparsakaalia
2 dl maitoa
1 muna
1 dl kevytmajoneesia
1 dl parmesaaniraastetta
100 g emmentalraastetta
suolaa, mustapippuria

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, lisää sitten kylmä vesi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kauli sitten takina levyksi ja painele 16:lle voidellulle muffinssivuoalle.
Kuullota silputtua sipulia ja paprikaa pannulla. Lisää parsakaalinnuput, anna niiden sulaa. Nosta pois liedeltä ja jäähdytä. Sekoita maito, muna, majoneesi, juustot ja mausteet keskenään. Nostele piirakoille kasviksia ja kaada niiden päälle maito-juustoseosta. Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia.