Jos eilen tuli lintsattua ruuanlaitosta, niin tänään uhrasin siihen ihan mukavasti aikaa :) Moussaka on ihana ruoka, muttei mitenkään nopea tehdä. Olenkin säästellyt tämän sapuskan tekoa viikonlopulle, jolloin on reilusti aikaa touhuta keittiössä. Oikeaan moussakaan tulee tietysti (lampaan)jauhelihaa, mutta tämä on kasvismuunnelma ruuasta. Moussakaan voi lisätä myös perunaa tai kesäkurpitsaa, tässä versiossa on kuitenkin pelkästään munakoisoa.

1683104.jpg


1684575.jpg


2 munakoisoa

Soijarouhekastike:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl soijarouhetta
vettä
2 tomaattia
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta

Valkokastike:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria

Leikkaa munakoisoista viipaleita. Paista viipaleet pannulla kauniin ruskeiksi ja kuivaa ne sitten talouspaperilla.

Kuullota silputtua sipulia ja murskattuja valkosipulinkynsiä pannulla. Lisää soijarouhe ja paistele hetki. Ala sitten lisäillä vettä pienissä erissä, jatka kunnes soijarouhe on turvonnut eikä se ime enää vettä itseensä. Mausta samalla. Lisää sitten kuutioidut tomaatit sekä tomaattipyre. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 30-40 minuuttia.

Kiehauta jauhot voissa, lisää maito koko ajan sekoittaen. Kiehauta kunnes kastike sakenee. Mausta ja sekoita sitten juustoraaste joukkoon.


Lado voideltuun uunivuokaan ensin kerros munakoisoja, kaada sitten päälle soijarouhekastiketta. Jatka näin, jätä päällimmäiseksi munakoisoviipaleita. Kaada valkokastike päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.