Onnistun jotenkin aina hamstraamaan kaappeihin kaikenlaista ruuanlaittomateriaalia, joiden käyttäminen saattaa joskus viivästyä ihan kohtuuttomasti. Tällä kertaa kaapin perällä käyttövuoroaan odottivat tortillaletut ja tacomauste. Näitä burritoja en ollutkaan tehnyt pieneen ikuisuuteen, joten ehkä oli aikakin :)

1606079.jpg

Kastike:

5 tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 vihreää chiliä
3 rkl tomattisosetta
suolaa, sokeria, kuminaa, oreganoa

Täyte:
300 g broilerin fileesuikaleita
3 rkl tacomaustetta
1 punasipuli
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punainen paprika
1 pieni keltainen paprika
1 pieni vihreä paprika
3 rkl jalopenoviipaleita
1 prk ranskankermaa
suolaa, mustapippuria

Pinnalle
juustoraastetta


Halkaise kastiketta varten tomaattit, sipuli, valkosipulinkynsi ja chilit. Nosta kaikki uunivuokaan leikkauspinnat alaspäin ja pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kuori sitten tomaatit ja chilit, ja soseuta sauvasekoittimella kaksi tomaatinpuolikasta, valkosipulit ja chilit tasaiseksi pyreeksi. Hienonna loput tomaatit ja sipulit ja sekoita niiden joukkoon chilipyre ja tomaattisose. Mausta.

Paista täytettä varten broilerisuikaleet pannulla ja mausta ne tacomausteella. Siirrä hetkeksi syrjään. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, kuutioi paprikat. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää sitten joukkoon paprikat, jalopenot, broileri ja ranskankerma. Mausta. Täytä sitten tortillaletut seoksella ja kääri rullalle. Nosta burritot uunivuokaan ja levitä niiden päälle kastiketta sekä juustoraastetta. Gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.