Minulla on pari ruokaa, joita kaipaan ajoilta jolloin vielä söin punaista lihaa. Toinen on lehtipihvi maustevoilla, ja toinen spagetti bolognese. Lehtipihviä nyt ei oikein voi korvata mitenkään, mutta bolognesekastikkeen sentään voi. Miltei poikkeuksetta teen sen soijarouheesta, mutta tänään kuitenkin kalkkunan jauhelihasta. Minulla on muuten myös naiivin innostunut suhtautuminen pitkään spagettiin, mun mielestä se vaan on iso osa tämän ruuan hienoutta! Siksi en voikaan yhtään ymmärtää poikaystävää, joka nirhaa oman spagettinsa pieniksi paloiksi, tai vaihtoehtoisesti keittää itselleen makaronia..

 


 

400g kalkkunan jauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 porkkana

pala selleriä

1 tlk tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyrettä

n. 2 dl vettä

basilikaa, oreganoa, mustapippuria, suolaa


Ruskista kalkkunan jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi, kuullota. Lisää sitten karkeaksi raastetut porkkana ja selleri. Kääntele hetki ja lisää sitten tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Mausta. Anna kastikkeen hautua alhaisella lämmöllä pitkään ja hartaasti, mieluiten ainakin 1 tunti.

Tarjoile spagetin kanssa, tietysti. :)