Viikonloppuja osaa taas arvostaa ihan eri tavalla kun on töissä, eikä silloin tällöin vain käy yliopistolla notkumassa :) Viikonlopuista täytyykin ottaa ilo irti myös ruuan suhteen! Ehkä joskus isona ja rikkaana lohesta tulee mulle vähän arkipäiväisempi ruoka, mutta vielä toistaiseksi se on vähän harvinaisempaa herkkua meillä. Lohi on kyllä itsessään niin hyvää, ettei se mielestäni kaipaa kummoisia mausteita, lisukkeita, kastikkeita tms. seurakseen.

1603175.jpg

500 g lohifileetä
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 punasipuli
rasiallinen kirsikkatomaatteja
150 g (pakaste)pinaattia
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Mausta lohi maun mukaan ja kypsennä sitä 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia.
Paloittele paprika, kesäkurpitsa, punasipuli ja kirsikkatomaatit. Sulata pinaatti, mikäli käytät pakastepinaattia. Kuullota sipuleita, paprikoita ja kesäkurpitsoja hetki pannulla, lisää sitten joukkoon tomaatit ja pinaatti. Kaada voideltuun uunivuokaan, sekoita joukkoon hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Laita kasvisseos uuniin lohen paistamisen loppuvaiheessa, noin kymmeneksi minuutiksi.