Heräsin näköjään ihan liian aikaisin, joten pikainen päivitys paikallaan ennen töihin lähtöä. Sunnuntailohen ylijäämistä tein seuraavana päivänä jotain ihan muuta, nimittäin jo pitkään kokeiltavien listalla roikkunutta teriyakilohta. En ollutkaan aiemmin soveltanut teriyakikastiketta muuhun kuin kanaan, mutta toimii se näinkin.



Lohta oli jäljellä ehkä noin 250 g, ja tuota määrää varten sekoitin 1/4 dl teriyakikastiketta ja lorauksen sitruunamehua keskenään. Kaadoin seoksen uunivuokaan ja nostin kalat (annospaloiksi leikattuna) vuoan pohjalle nahkapuoli ylöspäin. Laitoin illalla ennen nukkumaanmenoa jääkaappiin marinoitumaan, ja ruuan tein seuraavana päivänä. Käänsin kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana. Sitten vaan 200-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Nautittiin tumman riisin ja vihreiden papujen kera.