Eilisen ruuan lähtökohtana oli "mahdollisimman paljon kasviksia", ja tämä Italian Food Forever -sivustolta löytynyt resepti palveli tuota tarkoitusta oikein hyvin. Tässä oli kyllä ruoka minun mieleen, ja poikaystävän mielestä tämä oli "parasta kasvispastaa". Pitänee siis penkoa jatkossakin tuota sivustoa! Alkuperäisessä reseptissä oli myös vuohenjuustoa, mutta tyydyin laittamaan vain pastaraastetta.

1584200.jpg

Tässä ainekset niin kuin itse tein:

1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 paprika
1 punasipuli
6 tuoretta herkkusientä
5 parsaa
2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
tuoretta basilikaa
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
pastaraastetta

Pilko kasvikset ja sotke niiden joukkoon 3 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.  Keitä pasta al denteksi ja  lisää joukkoon  kasvikset sekä 2 rkl balsamiviinietikkaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita ja lisää hieman pastan keitinvettä, jos tuntuu kuivalta.
Me syötiin vihreän salaatin ja rapean patongin kanssa.