Ateriasuunnitelmat taas muuttuivat, kun bongasin lehdestä parsarisoton ohjeen. Vaikutti niiiin hyvältä, ja tosi kivaksi reseptiksi tämä osoittautuikin! Muutoksia tein jonkin verran: 0,5 litraa kasvislientä ja 2 desiä valkoviiniä korvasin yrtti-sitruunaliemellä, parmesaanin ja voin määrää vähensin taas puolella. Vielä joku päivä kyllä teen risottoa oikeaoppisesti tuon valkoviinin kanssa - en taaskaan viitsinyt ostaa pullollista vain tämän ruuan takia, menisi nimittäin loppuviini hukkaan, koska meillä ei valkoviinistä oikein tykätä.

1598806.jpg

500 g vihreää parsaa
7 dl vettä
1,5 yrttifondikuutiota
1 rkl sitruunamehua
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
1 dl parmesaania
25 g voita
tuoretta tilliä
(kevätsipulia)

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen tyviosa pois. Keitä pehmeiksi suolatussa vedessä, valuta, leikkaa muutaman sentin paloiksi ja soseuta esim. sauvasekoittimella (ei nuppuja, säästä ne myöhemmäksi).
Kiehauta liemeä varten vesi, lisää fondikuutiot ja sitruunamehu. Nosta pois liedeltä. Kuullota silputtuja sipuleita oliiviöljyssä, alenna lämpöä ja lisää riisi. Ala lisäillä lientä pienissä erissä niin, että edellinen nestemäärä on imeytynyt riisiin, ennen kuin lisäät uutta. Keittele hiljalleen ja sekoittele, kunnes riisi on kypsää. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon parsasose, parmesaani ja voi. Sekoittele, kunnes sulavat. Lisää lopuksi parsanuput ja tillisilppua. (Minä lisäsin vielä silputtuja kevätsipulin varsia)

Olin ajatellut, ettei tämä ruoka olisi niin älyttömän täyttävää, mutta veti ainakin minut ihan ähkyyn.. ja nyt tässä  pitäisi jaksaa vielä keittiö siivota, huoh :S