Pakkasessa jo pitkään pyörineet kirjolohisuikaleet piti saada tuhottua. Sunnuntaina olikin hyvin aikaa tehdä laatikkoruokaa, kun arkipäivisin tuppaa aina suosimaan nopeasti valmistuvia ruokia. Uhkarohkeasti päädyin laittamaan tähän kapriksiakin, vaikken yhtään muistanut, pidänkö edes niistä. Hyvinhän ne tähän sopi...

8 dl pennepastaa

300 g kirjolohisuikaleita

1 sipuli

1 purjo

2 valkosipulinkynttä

2 rkl kapriksia

3 munaa

7 dl maitoa

1 dl tuoretta tilliä

juustoraastetta

sitruunamehua, sitrusmaustetta, pippuria, suolaa

 

Keitä pastat kalaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Paista lohisuikaleet pannulla kypsiksi. Lisää silputut sipulit, purjot sekä hienonnettu valkosipuli, kuullota hetki. Mausta sitrusmausteella ja pippurilla. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden joukkoon maito, silputtu tilli, sitruunamehua, suolaa sekä pippuria. Sekoita pasta, lohiseos ja kaprikset keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kaada munamaito päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.