Pienenä johdantona tähän kerrottakoon, että olin helmikuussa kaksi viikkoa Intiassa, ja sieltä toin tuliaisena astetta ärhäkkäämmän vatsapöpön. Maatessani sairaalan päivystyksessä vanhusten keskellä tulin ajatelleeksi, että intialainen ruoka ei saata ihan hetkeen maistua :D Ja niin kävi: kun ruokahalu pikkuhiljaa palasi, tein seuraavat viikot ainoastaan supisuomalaisia ruokia, kun muukaan ei maistunut.

 

No, nyt traumat alkavat kuitenkin unohtua, ja tänään oli tarjolla kanaa tikka masala, pitkästä aikaa. Tämä on tehty Intiasta ostetusta valmismausteseoksesta, joka olikin melkoisen tulista. Naanleipää tein eka kertaa itse, ja niin kuin vähän ajattelinkin, niin eihän siitä tullut läheskään yhtä ohutta ja rapeaa kuin intialaisten tekemästä.
 
 

Kanaa tikka masala:

1/2 prk maustamatonta jogurttia

2 rkl tikka-mausteseosta

400 g broileria paloina

 

Kastike:

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 tomaatti

200g paseerattua tomaattia

1 rkl inkivääriraastetta

1 rkl sitruunamehua

1 rkl hunajaa
(2 dl ruokakermaa, mutta meillä ei ollut)

chilijauhetta, suolaa, pippuria

 

Laita broileripalat marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteseoksen kanssa vähintään pariksi tunniksi. Paista sitten kanapaloja 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Kuullota kattilassa silputtuja sipuleita ja tomaattia sekä murkattuja valkosipulinkynsiä. Lisää muut kastikkeen ainekset ja anna hautua hiljalleen n. 25 minuuttia. Lisää lopuksi grillatut kanapalat kastikkeeseen ja anna hautua vielä 5 minuuttia.
Syötiin riisin, keitettyjen vihannesten ja naanleivän kanssa.

 

Naanleipä:

2 dl vettä

5 dl vehnäjauhoja

1 dl ruokajogurttia

25 g hiivaa

1 rkl sokeria

1,5 rkl suolaa
3 rkl öljyä

 

Murenna hiiva haaleaan nesteeseen, lisää jogurtti, sokeri ja suola. Lisää jauhoja ja välillä öljyä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Jaa takina 12 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Kohota vielä liinan alla n. 10 minuuttia. Muotoile sitten pullista litteitä leipiä ja paista 250-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita täpliä ja pinta kupruilee.

Minä paistoin leipiä vielä valkosipuliöljyssä pannulla, saavat tuolloin vähän lisämakua.