Pienenä johdantona tähän kerrottakoon, että olin helmikuussa kaksi viikkoa Intiassa, ja sieltä toin tuliaisena astetta ärhäkkäämmän vatsapöpön. Maatessani sairaalan päivystyksessä vanhusten keskellä tulin ajatelleeksi, että intialainen ruoka ei saata ihan hetkeen maistua :D Ja niin kävi: kun ruokahalu pikkuhiljaa palasi, tein seuraavat viikot ainoastaan supisuomalaisia ruokia, kun muukaan ei maistunut.
Kanaa tikka masala:
1/2 prk maustamatonta jogurttia
2 rkl tikka-mausteseosta
400 g broileria paloina
Kastike:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
200g paseerattua tomaattia
1 rkl inkivääriraastetta
1 rkl sitruunamehua
chilijauhetta, suolaa, pippuria
Laita broileripalat marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteseoksen kanssa vähintään pariksi tunniksi. Paista sitten kanapaloja 250-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.
Naanleipä:
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokajogurttia
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
1,5 rkl suolaa
3 rkl öljyä
Murenna hiiva haaleaan nesteeseen, lisää jogurtti, sokeri ja suola. Lisää jauhoja ja välillä öljyä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla. Jaa takina 12 osaan ja pyörittele osat pulliksi. Kohota vielä liinan alla n. 10 minuuttia. Muotoile sitten pullista litteitä leipiä ja paista 250-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia, kunnes pinnalle muodostuu ruskeita täpliä ja pinta kupruilee.
Minä paistoin leipiä vielä valkosipuliöljyssä pannulla, saavat tuolloin vähän lisämakua.
Kommentit