Arvon yliopisto on kaikessa armeliaisuudessaan myöntänyt minulle oman alani harjoittelupaikan, ja tänään oli ensimmäinen työpäivä. Kotiin selvittyä ei olisi yhtään jaksanut tai huvittanut tehdä mitään ruokaa, mutta pakkohan se oli...meni kyllä syömingit niin myöhäiseksi, että voipi olla, ettei meidän keittiössä varmaan pannut porise enää ihan joka ikinen päivä, niin kuin on tähän asti ollut vähän tapana. Voi olla tuo vapaa-aika vähän kortilla välillä, kun teen kokopäivätyön ohessa vielä toista projektiluontoista työtä.

Mutta asiaan: kalkkunapihvit oli tapansa mukaan vähän tylsän makuisia (mun mielestä ne vaan kaipaa jotain ekstramakua, esim. murennettua fetaa, mutta siis tällä kertaa oli tarjolla ihan vaan näitä perusversioita). Kasvispestopastan ohjeen olin leikannut jostain lehdestä, ja oli tosi hyvää, teen kyllä uudestaankin :)




Kalkkunapihvit:

1 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
1 kananmuna
suolaa
cayennepippuria
1 tl inkivääri-valkosipulitahnaa
400 g kalkkunan jauhelihaa
1 pieni sipuli

Sekoita vesi ja korppujauhot, lisää kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon broilerin jauheliha. Muotoile seoksesta 8 pihviä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

Kasvispestopasta:

1 pieni munakoiso

1 pieni kesäkurpitsa

1 paprika

1 punasipuli

2 tomaattia

+ tagliatelle-tuorepastaa & pestokastiketta

Kuutioi munakoiso ja kuullota paloja öljyssä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla. Kuutioi kesäkurpitsa, paprika, punasipuli ja tomaatit ja lisää munakoisojen joukkoon. Anna kasvisten kypsyä pannulla meheväksi kastikkeeksi. Mausta pippurilla. Keitä nauhapasta jaa lisää joukkoon pestokastike.