Tomaatti, mozzarella ja basilika muodostavat kutakuinkin lyömättömän yhdistelmän. Toissailtana sovelsin taas tätä kombinaatiota, tällä kertaa piirakkaan. Mitään sen kummempia vappuherkkuja en ole kokkailemassa, joten tämän postauksen myötä toivotan kaikille oikein hyvää ja riemukasta vappua!

1511343.jpg


Murotaikinapohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g voita/margariinia
1 kananmuna

Täyte:

3 tomaattia
125 g mozzarellaa
1/2 ruukkua basilikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
juustoraastetta

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa muromaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Tasoita taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka hetkeksi pakastimeen. Paista pohjaa noin 10 minuuttia 225-asteisen uunin alatasolla.
Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Hienonna basilika, sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipuleita hetki paistinpannulla. Yhdistä kerma ja kananmunat ja lisää hienonnettu basilika sekä jäähtynyt sipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä tomaatti- ja mozzarellaviipaleet esipaistetun piiraan pohjalle ja kaada kerma-munaseos päälle. Ripottele vielä hieman juustoraastetta pinnalle. Kypsennä piirasta n. 30-40 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla, kunnes kerma-munaseos on hyytynyt.