Toissailtana avattiin sitten parsakausi ihan virallisesti meilläkin, ohjeen otin Kevyt kokki -lehdestä. Parsa ei ole mulle itse asiassa kauhean tuttu, vaikka sen mausta pidänkin. Tämän miedon ja lempeän makuisen pastan vastapainoksi meille maistui salsapatonki.

1497815.jpg

500 g parsaa
150 g spagettia
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
2 1/2 dl Valio cocos & lime - ruokakermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
persiljaa, suolaa, mustapippuria

Kuori ensin parsat. Leikkaa puumainen osa tyvestä pois, ja kuori varret nupusta tyveen päin. Säilytä kuoritut parsat kylmässä vedessä ennen keittämistä. Sido parsat tiiviiksi nipuiksi. Keitä korkeassa kattilassa siten, että nuput ovat vedenpinnan yläpuolella. Lisää keitinveteen hieman suolaa. Keitä parsat ja spagetit samassa kattilassa kypsiksi. Valkoiset parsat kypsyvät noin 10 minuutissa. Hienonna keittämisen aikana sipulit ja kuullosta niitä kattilassa öljyssä. Lisää pannulle ruokakerma, sitruunankuori ja -mehu. Anna porista muutama minuutti. Mausta. Lisää lopuksi keitetyt ja paloitellut parsat, ja sekoita kastike spagetin joukkoon.