Tätä lehdestä napattua reseptiä oli pitänyt kokeilla jo pitkän aikaa, ja eilen illalla sain sitten vihdoin aikaiseksi. Soppa jäi vähän liian sosemaiseksi mun makuun, hippasen verran enemmän olisi saanut  olla nestettä! Mutta perunatortillat sopi tosi hyvin keiton lisukkeeksi.



Porkkana-kookoskeitto:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
500 g porkkanaa
500 g bataattia
cayennepippuria
currya
5 dl kanalientä
1 tlk kookosmaitoa
2 tl limetinmehua
suolaa, mustapippuria

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele porkkana ja bataatti. Kuullota sipuleita kattilassa hetken aikaa ja lisää jokukoon porkkana- ja bataattikuutiot. Mausta cayennepippurilla ja currylla. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä 15 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tms. Lisää kookosmaito ja mausta limetinmehulla, suolalla ja pippurilla.

Perunatortillat:
2 tortillapohjaa
2 valkosipulinkynttä
100 cheddar-raastetta
2 perunaa
suolaa
1/2 punainen chili
mustapippuria
oliiviöljyä.

Nosta tortillapohjat leivinpaperoidulle uunipellille. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita niistä suolan kanssa mehukas tahna. Levitä tehna tasaisesti pohjille. Ripottele päälle cheddar-raastetta. Vedä perunoista juustohöylällä ohuita lastuja ja peitä viipaleilla pohjat. Ripottele pinnalle viipaloitu chili. Mausta mustapippurilla ja valuta päälle oliiviöljyä. Paista tortilloja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Leikkaa annospaloiksi.