En liene ainoa, jonka lemppari intialaisista ruuista on ihanainen palak paneer. Tuota pöperöä tulee tilattua ihan luvattoman usein etnoravintoloissa, vaikken normaalisti olekaan näin kaavoihin kangistunut ulkoruokintaa harrastaessani. Kyseistä ruokaa on tullut tehtyä myös kotioloissa monet kerrat. Nyt päätin sitten kokeilla jotain edes vähän erilaista, eli palak paneerin pikkuserkkua shahi paneeria, jossa kotijuustopalat lilluvat pinaattikastikkeen sijaan tomaateista ja cashewpähkinöistä valmistetussa soosissa. Luoja ties kuinka kauan olin tätä ruokaa himotellut, mutta odotus kyllä palkittiin: tämä oli nimittäin hyvää! Selasin netistä ison liudan reseptejä, joiden pohjalta lähdin sapuskaa toteuttamaan. Shahi paneer valmistuu siis jotakuinkin seuraavalla tavalla.

1265643570_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
 
250 g kotijuustoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
2 vihreää chiliä
3 tomaattia
0,5 tl chilijauhetta
3/4 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl maitoa
n. 1 dl maustamatonta jogurttia (tai kermaa)
suolaa, pippuria
 
Kuutioi kotijuusto ja ruskista kuutiot pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa siinä silputut sipulit, murskatut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri sekä hienonnetut chilit. Lisää sitten pannulle hienonnetut tomaatit ja hauduta noin 8 minuuttia. Aja seos tahnaksi esim. sauvasekoittimella ja laita takaisin pannulle. Kuumenna, lisää mausteet ja paistele hiljalleen. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
 
Liota cashewpähkinöitä maidossa noin vartin verran, kunnes cashewit ovat pehmenneet. Aja sitten cashewmaito sauvasekoittimella sileäksi. Sekoita cashewmaito pannulle muiden ainesten joukkoon ja anna kastikkeen kiehua vähän kasaan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää kotijuustokuutiot joukkoon ja sekoita huolellisesti. Viimeistele jogurtilla tai kermalla ja anna hautua vielä hetki. Silppua annosten päälle tuoretta korianteria tai persiljaa ja tarjoa basmatiriisin kanssa.

      1265643594_img-d41d8cd98f00b204e9800998e