Erään festariviikonlopun jälkimainingeissa mieli ja keho halajasi jotain kevyttä, mieluiten nestemäistä ravintoa. Päädyin tekemään pitkästä aikaa yhtä ikilemppariani eli tomaattikeittoa, tällä kertaa Maku -lehden ohjeen mukaan. Soppa oli ihan hyvää ja tomaatti ja vuohenjuusto ovat oivallisia yhdessä, mutta kyllä fakta kuitenkin on, että tuoreista tomaateista tehty keitto on niii-in paljon parempaa! Tomaattikeitto kannattaa siis aina tehdä tuoreista tomaateista, mikäli vain suinkin mahdollista. Väsymys, kiire tai laiskotus ovat tietysti aina sallittuja syitä lintsaamiseen ;)

1250527671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(4–6 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 tl öljyä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
200 g vuohenjuustoa
1/2 dl tuoretta oreganoa (korvasin kuivatulla oreganolla + tuoreella basilikalla)
hienonnettuna

Kuori sipulit sekä porkkanat ja kuutioi ne. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä. Lisää jeera ja jatka paistamista muutama minuutti.Kaada joukkoon paseeratut tomaatit ja lisää kasvisliemikuutio sekä vesi. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta keitto suolalla, pippurilla sekä sokerilla. Soseuta soppa sauvasekoittimella sileäksi. Murustele vuohenjuusto sattumiksi keiton sekaan ja viimeistele hienonnetulla oreganolla.

1250527706_img-d41d8cd98f00b204e9800998e