Söin joitakin viikkoja sitten juhlissa aivan taivaallisen hyvää feta-parsakaalipiirakkaa, ja siitä lähtien minua oli riivannut himo tehdä moista kotonakin. Pääsiäisenä olikin mukavasti aikaa tehdä myös leipomuksia - ei ollut aikoihin tullut tehtyä minkäänlaista piirakkaa, vaikka ihan ehdottomasti suolaisten piiraiden ystävä olenkin. Tästä piirakasta tuli tosi pelkistetty ja simppeli, joskin silti supermaittava! Maistui iltapalana tomaattikeiton kera enemmän kuin hyvin. Ensi kerralla mukaan voisi heittää myös pakastepinaattia ja sipulia tuomaan lisämakua.

1239288004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239287979_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä

Täyte
300 g parsakaalia (pakaste)
200 g fetajuustoa
3 dl maitoa tai kermaa
3 munaa
suolaa, mustapippuria, basilikaa, timjamia

Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja esikypsennä 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Sulata ja valuta pakasteparsakaali hyvin. Levitä parsakaalinnuput ja fetakuutiot piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, maito sekä mausteet. Kaada muna-maitoseos piirakan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.