Pitkästä aikaa tätä, parin vuoden takaista lemppariruokaani. No, herkkuahan tämä on vieläkin, mutta ei nyt ihan niin hyvää kuin mitä aina muistelen. Tämä yksinkertainen mutta maistuva uuniruoka syntyy pastasta, pestosta, broilerista ja mozzarellasta – johan se nyt kuulostaa jo paperilla hyvältä! Ohjeen olen leikannut ja liimannut talteen reseptikirjaseeni joitain vuosia sitten, mutta löytyipä tuo resepti googlettamalla täältäkin.

 

Tämä on kyllä sellaista ruokaa, jota käyn aterioinnin jälkeenkin pitkin päivää rääppimässä haarukalla suoraan vuoasta. Täytyy koettaa hillitä, että jää huomisellekin..


olenhan jo maininnut, kuinka paljon vihaan kuvata laatikkoruokia? ;(

7 dl pastaa, esim. vehnänalkiopastaa

300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita

mustapippuria

1 paprika

3/4 dl pestoa

150 g mozzarellaraastetta

3 munaa

6 dl maitoa

 

Keitä ja valuta pasta. Paista broilerit pannulla kypsiksi ja mausta pippurilla. Lisää kuutioitu paprika ja pesto. Sekoita broileriseos ja puoli pussia juustoraasteesta pastan joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat ja maito keskenään (minä maustoin suolalla ja pippurilla). Kaada munamaito vuokaan. Paista vuokaa aluksi 200 asteessa 15 minuuttia. Vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia. Lisää päälle loppu juustoraaste ja paista vielä kunnes juusto sulaa.