Illalla täytyy herkutella, joten lounaaksi halusin jotain kevyttä. Tämä resepti on lehdestä napattu, ja alkuperäiseen ohjeeseen tulee myös pippurituorejuustoa. Varmasti parempaa niin, mutta jätin sen nyt pois kun halusin tästä tosiaan mahdollisimman kevyttä. Ihan kivan makuista kyllä ilmankin :)

1564434.jpg

2 punaista paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 pientä porkkanaa
1 varsisellerin varsi
2 prk paseerattua tomaattia (à 400 g)
n. 4,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
sokeria, mustapippuria, oreganoa, basilikaa

Puolita paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Aseta paprikat leivinpaperoidulle uunipellille ja paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuori muuttuu lähes mustaksi. Anna jäähtyä ja irrota kuori. Viipaloi paprikat.
Hienonna sipulit ja varsiselleri, kuutioi porkkanat. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon sellerisilppu ja porkkanat. Jatka paistamista muutama minuutti ja lisää kattilaan paseeratut tomaatit, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna ketion porista keskilämmöllä n. 20 minuuttia.
Lisää sitten paprikat tomaattikeiton joukkoon (ja tuorejuusto, jos käytät). Soseuta keitto sauvasekoittimella tms. sopivaksi, ja lisää vettä tarvittaessa.